mézeskalács körhinta

A lényeg a részletekben rejlik

Fotó: merrymischiefbakers

A 2021-es mézeskalács verseny győztes alkotásai - leesik az állad tőlük

A cikkben látható művészi alkotások egészen extrém szintre emelik a mézeskalácssütést. Ha elkészíteni nem is tudod őket, garantáltan elámulsz rajtuk.2021-ben már 29. alkalommal rendezték meg karácsony előtt pár héttel az amerikai „National Gingerbread House Competition” versenyt, amin, mint mindig, most is a mézeskalácsoké volt a főszerep.

Idén az észak-karolinai Asheville-ben található The Omni Grove Park Innben tartották az eseményt, ahol több mint 120 versenyző mézeskalács alkotása küzdött meg egymással. A versenyre gyerekek és felnőttek is nevezhettek.

A versenybe csak azok a remekművek kerülhettek be, amik 75 százalékban mézeskalácsból készültek és 100 százalékban ehetőek voltak. Az értékelés során a zsűri a következő szempontokat vette figyelembe: megjelenés, eredetiség, kreativitás és téma.


A felnőtt kategóriában a fődíjat a Phoenixből származó The Merry Mischief Bakers csapata nyerte el: egy lenyűgöző körhintát raktak össze. Idén címvédés történt, ugyanis a 2020-as versenyt is az arizonai csapat nyerte.


A második helyet az észak-karolinai Grier Rubeling nevű „művész” szerezte meg a mézeskalácsból készített diótörőivel. A harmadik helyen Bill és Cheryl Filion végzett, ők egy téli kisvárost ábrázoló mézeskalács csodát alkottak.


A fiatalok kategóriájában egy adventi naptár témájú mézeskalács házikó végzett az első helyen. A fenti kép jobb oldalán látható az említett csoda adventi kalendárium.