zöld, sárga, piros maci alakú gumicukrok

Miből készül a gumicukor? - VIDEÓ

Lássuk, vajon tényleg olyan borzasztó dolgokból és módon készül a gumicukor, ahogy az a köztudatban él!A gumicukor a világ egyik legkedveltebb finomsága, korosztálytól függetlenül szinte mindenkinek van belőle kedvence. Sok kritika éri azonban, mondván, hogy az összetevők listája kétes elemeket is tart. Az alábbi rövid filmből kiderül az igazság.

KATTINTS IDE és készíts gumicukrot házilag a saját kedvenc ízesítéseddel.

Az első és legfontosabb, hogy miből készül a gumicukor, a videó is ezzel indít. A megfejtés: zselatint, cukrot, szirup állagú kukoricakeményítőt, színezéket és ízesítő anyagot főznek össze 115 fokon. A zselatint elsősorban háziállatok csontjából és kötőszövetéből állítják elő, bár már léteznek vegán, tehát nem állati eredetű zselatinok is.

Második lépésként a főzetet beadagolják a maci, szívecske, kulcs, stb. alakú, szintén kukoricakeményítőből kialakított formába, majd az egészet 12-15 órára hűtőkamrába. Ha letelt az idő, kiöntik a megszilárdult gumicukrokat a formából, a velük együtt kiszóródó kukoricakeményítőt pedig újra felhasználják a következő adagnál. A gumicukrokról lefújják a ráragadt keményítő port, majd a csomagolás előtt még átmossák olajjal, hogy szép fényesek legyenek.