sonkás szendvics
Fotó: oriolechi / Shutterstock

2 Michelin-csillagot kapott egy szendvics, amit te is el tudsz készíteni otthon

Mégis mitől lesz egy szendvics Michelin-csillagos? Az alapanyagok és a minőség számítanak? Mi sem tudtuk elképzelni, de végül sikerült kiderítenünk. Íme!Egy roppant jó sonkás szendvics elkészítéséhez nincs szükséged semmilyen különleges hozzávalóra, csak néhány alapvető alapanyagot kell beszerezned. Mutatjuk, hogy mik azok.

Ez is érdekelhet: Gasztrolegek: a világ legdrágább szendvicsét te is elkészítheted

sonk\u00e1s sajtos szendvics

Fotó: amirali mirhashemian / Unsplash


Kezdjük a kenyérrel – legyen az bagett vagy ciabatta. Ezután adjuk hozzá a sonkát (lehet fűszeres szalámi vagy fekete erdő). Következő lépésként tegyünk a kenyérre a kedvenc szószunkból. Végül tegyük a mesterművet egy kompakt panini présbe (súlyozott grill), és süssük meg.

Akkor mégis, hogy lehet egy szendvics Michelin-csillagos? A válaszért a chicagói Oriole étterembe kell utaznunk.

A Michelin-csillagos szendvics


A chicagói West Loop negyedben található Oriole étterem hét hónappal 2016-os megnyitása után már két(!) Michelin-csillag büszke tulajdonosának mondhatta magát. A mashed minapi cikke nem kevesebbet állít, mint hogy az egyik sikerkovács az étlapjukról a fent részletezett, meglehetősen egyszerű recept.

Az étterem egyik fő specialitása ugyanis az Edward’s Virginia nevű érlelt sonkás, raclette sajtos, diós-mustáros szószós, rukkolás bagett szendvics, ami a "Ham Sandoval" fantázia nevet kapta.


Talán meglepő, de az emberek veszik, mint a cukrot: két hónapos várólista van az étterembe, dacára annak, hogy 289 dolláros, vagyis 89 ezer forintos menü is található az étlapon.

A különleges és minőségi alapanyagokból készült híres szendvicsük azonban mindösszesen 20 dollárba (körülbelül hatezer forint) kerül, így ha a szelek városában jársz, akkor mindenképpen érdemes egy kóstolóra betérni.
egy csomag sonka

Kattints a képre, ha a szendvicsedbe már csak egy hagyományosan pácolt füstölt tarja hiányzik


Ha te is készítenél otthon egy hasonló szendvicset, akkor irány az Ínyenc kézműves piactere, ahol további 650 féle kézműves termék közül válogathatsz és rendelheted meg őket kényelmesen otthonra.