
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: minestrone gnocchival
2022-04-01
Több, mint egy minestrone leves: könnyen elkészíthető igazi mediterrán egytálétel rengeteg finom zöldséggel, karakteres fűszerezéssel.
Hozzávalók
- 1 póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 3 szál szárzeller
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 csipet cukor
- 200 g gnocchi
- 3 db babérlevél
- 1 kiskanál rozmaring
- 2 evőkanál bazsalikom
- 100 g parmezán sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Így készül
- Egy kanálnyi olívaolajon egy lábasban elkezdjük pirítani a vékony karikákra vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, dobjuk rá a szintén felkarikázott répát, petrezselymet, szárzellert, majd a fokhagymát, a rozmaringot meg a babért.
- Ha illatoznak, öntsük fel fél liter alaplével és fél liter vízzel. Húsz perc alatt puhára főzzük, majd hozzáadunk egy kanál balzsamecetet, egy csipet cukrot, a bazsalikomot és beletesszük a gnocchit.
- Tíz perc alatt készre főzzük, és melegen tálaljuk parmezánnal és friss petrezselyemmel.
From Your Site Articles