Egy nap, egy recept: minestrone gnocchival
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: minestrone gnocchival

Több, mint egy minestrone leves: könnyen elkészíthető igazi mediterrán egytálétel rengeteg finom zöldséggel, karakteres fűszerezéssel.



Hozzávalók

  • 1 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 3 szál szárzeller
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 csipet cukor
  • 200 g gnocchi
  • 3 db babérlevél
  • 1 kiskanál rozmaring
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 100 g parmezán sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. Egy kanálnyi olívaolajon egy lábasban elkezdjük pirítani a vékony karikákra vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, dobjuk rá a szintén felkarikázott répát, petrezselymet, szárzellert, majd a fokhagymát, a rozmaringot meg a babért.
  2. Ha illatoznak, öntsük fel fél liter alaplével és fél liter vízzel. Húsz perc alatt puhára főzzük, majd hozzáadunk egy kanál balzsamecetet, egy csipet cukrot, a bazsalikomot és beletesszük a gnocchit.
  3. Tíz perc alatt készre főzzük, és melegen tálaljuk parmezánnal és friss petrezselyemmel.