
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: mogyorós ropogós
2021-11-30
Egyszerűen elkészíthető, hosszan eltartható mogyorós aprósütemény, kiváló nasi a hideg téli bekuckózós napokra egy pohár bor mellé.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 90 g cukor
- 60 g őrölt földimogyoró
- 200 g vaj
- 1 tojás
- 1/2 vaníliarúd magjai
- nagy csipet só
- 50 g durvára vágott török mogyoró
Így készül
- A lisztet a cukorral, őrölt mogyoróval, sóval és vaníliával összekeverjük, és ráreszeljük a hideg vajat. Kézzel, gyors mozdulatokkal összedörzsöljük, míg nedves homokállagú tésztát nem kapunk.
- Hozzáadjuk a durvára törtmogyorót és a tojást, homogén tésztává gyúrjuk, majd fóliában 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük, és kikészítünk két sütőlemezt.
- Diónyi darabokat csípünk a tésztából, gömbölyítjük a tenyerünkben és a sütőlapra téve kissé ellapítjuk. 12 perc alatt világos bézsre sütjük, a rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
VINCE-tipp: ha fémdobozba tesszük, hosszú ideig eláll a mogyorós ropogós
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: Jean-Paul Belmondo málnás almalekvárja ... ›
- Kiválasztották „Az Év Szaloncukra 2021” díj nyerteseit - Vince ›
- Egy nap, egy recept: gyors, ropogós áfonyás süti - Vince ›
- Egy gomba alakú sütemény is lehet szép? - Vince ›
Related Articles Around the Web