
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: Monte Cristo szendvics burgonyachipsszel
2022-03-02
Egy itthon kevéssé ismert, de annál izgalmasabb szendvics, ami annyira laktató, hogy akár ebédre is elkészíthetjük. Baráti összejövetelek fénypontja lesz ez a recept!
Hozzávalók
- 8 szelet kovászos kenyér
- 60 g teljes kiőrlésű mustár
- 8 szelet sonka
- 12 szelet lapka sajt
- 2 db tojás
- 2 teáskanál tej
- 60 g vaj
- savanyú uborka
- 2 db nagyobb Desiree burgonya
- olívaolaj
Így készül
- A hagyományos francia szendvicshez melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, kenjük meg a kenyereket mustárral, igazítsuk rájuk a sonkákat és a sajtszeleteket, majd fedjük be egy másik kenyérszelettel.
- Lazán verjük fel a tojásokat és forgassuk meg benne a szendvicseket. Olvasszunk serpenyőben vajat, majd süssük benne a szendvicseket oldalanként 1-2 percig.
- Az így elősütött szendvicseket sütőpapírra helyezve tegyük a sütőbe, és süssük még 5 percig, a sajt teljes olvadásáig.
- A chips elkészítéséhez szeleteljük fel a jól megmosott burgonyát héjastól, majd tegyük egy tál vízbe. Hevítsünk olajat egy mélyebb serpenyőben.
- Töröljük teljesen szárazra a krumpliszeleteket, és süssük őket pirosra a forróolajban. Rövid időre szedjük törlőpapírra, majd forrón tálaljuk.
From Your Site Articles
- Ez a legjobb snack a gyulladás csökkentésére - Vince ›
- II. Erzsébet királynő csak így hajlandó szendvicset enni - Vince ›
- A tojásos, sajtos, sonkás szuper szendvics receptje - Vince ›
- Egy nap, egy recept: különleges húsmentes szendvics - Vince ›
- Így néz ki egy Michelin-csillagos sonkás szendvics - Vince ›