két szelet barna kenyér egymáson, közte sárga sajt, szendvics alatt barna papír
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: Monte Cristo szendvics burgonyachipsszel

Egy itthon kevéssé ismert, de annál izgalmasabb szendvics, ami annyira laktató, hogy akár ebédre is elkészíthetjük. Baráti összejövetelek fénypontja lesz ez a recept!



Hozzávalók

  • 8 szelet kovászos kenyér
  • 60 g teljes kiőrlésű mustár
  • 8 szelet sonka
  • 12 szelet lapka sajt
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál tej
  • 60 g vaj
  • savanyú uborka
  • 2 db nagyobb Desiree burgonya
  • olívaolaj

Így készül

  1. A hagyományos francia szendvicshez melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, kenjük meg a kenyereket mustárral, igazítsuk rájuk a sonkákat és a sajtszeleteket, majd fedjük be egy másik kenyérszelettel.
  2. Lazán verjük fel a tojásokat és forgassuk meg benne a szendvicseket. Olvasszunk serpenyőben vajat, majd süssük benne a szendvicseket oldalanként 1-2 percig.
  3. Az így elősütött szendvicseket sütőpapírra helyezve tegyük a sütőbe, és süssük még 5 percig, a sajt teljes olvadásáig.
  4. A chips elkészítéséhez szeleteljük fel a jól megmosott burgonyát héjastól, majd tegyük egy tál vízbe. Hevítsünk olajat egy mélyebb serpenyőben.
  5. Töröljük teljesen szárazra a krumpliszeleteket, és süssük őket pirosra a forróolajban. Rövid időre szedjük törlőpapírra, majd forrón tálaljuk.