
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: epermousse
2022-05-10
A mousse a világ egyik legjobb desszertje, különleges csodálat lengi körül, pedig egyszerű elkészíteni. Ehhez az epres változathoz mindössze 4 összetevő és pár perc kell.
Hozzávalók
- 500 g eper
- 100 g cukor
- 200 ml 30% zsírtartalmú tejszín
- 10 g zselatin
Így készül
- A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadunk 300 g feldarabolt epret.
- Addig főzzük alacsony lángon, amíg a karamelldarabok teljesen felolvadnak benne. Ezután pürésítjük.
- Félreteszünk néhány kanállal a díszítéshez, a többiben feloldjuk az előzetesen beáztatott zselatinlapokat, ha kihűltek, hozzájuk adjuk a habbá vert tejszínt
- Poharakba adagoljuk, a félretett pürével és a maradék friss eperrel díszítjük.
VINCE-tipp: az eperpüréből érdemes nagyobb adagot készíteni, kiváló lehet például palacsintatölteléknek is. Ízesíthetjük gyömbérrel, vaníliával, mentával, bazsalikommal vagy levendulával.