Egy nap, egy recept: epermousse
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: epermousse

A mousse a világ egyik legjobb desszertje, különleges csodálat lengi körül, pedig egyszerű elkészíteni. Ehhez az epres változathoz mindössze 4 összetevő és pár perc kell.



Hozzávalók

  • 500 g eper
  • 100 g cukor
  • 200 ml 30% zsírtartalmú tejszín
  • 10 g zselatin

Így készül

  1. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadunk 300 g feldarabolt epret.
  2. Addig főzzük alacsony lángon, amíg a karamelldarabok teljesen felolvadnak benne. Ezután pürésítjük.
  3. Félreteszünk néhány kanállal a díszítéshez, a többiben feloldjuk az előzetesen beáztatott zselatinlapokat, ha kihűltek, hozzájuk adjuk a habbá vert tejszínt
  4. Poharakba adagoljuk, a félretett pürével és a maradék friss eperrel díszítjük.
VINCE-tipp: az eperpüréből érdemes nagyobb adagot készíteni, kiváló lehet például palacsintatölteléknek is. Ízesíthetjük gyömbérrel, vaníliával, mentával, bazsalikommal vagy levendulával.