átlátszó üvegben sárga krém

A majdnem üres mustáros üveg egy valódi kincs! Mutatjuk, miért!

Ne dobd ki az üveget, aminek az aljáról már nem bírod kikotorni a mustárt, inkább tegyél még bele ezt-azt!



Több cikket is írtunk már arról, hogy a hűtőben található élelmiszerek sokszor másra is jók, nem csak arra, hogy megegyük őket. Az egyik tejtermékkel lehet például a legjobban konyhai eszközöket tisztítani, ahogy az utolsó pár csap majonéz is kiváló takarítószer.

Olvasd el ezt is! 6 érdekesség a mustárról

Az általunk előszeretettel idézett thekitchn.com oldal legutóbb a mustárról mutatott valami hasonlót. Igaz, a bödön alján maradt mustárt ezúttal továbbra is élelmiszerként javasolják felhasználni, de ettől még nagy ötletről van szó.

A cikk szerzője egy receptet mellékel az utolsó pár csepp mustárhoz, amit egyébként nagyon nehéz lenne kikotorni az üvegből. Ehelyett inkább öntsél az üvegbe ecetet, olíva olajat, majd tegyél hozzá még fűszereket és rázd össze az egészet (természetesen csukott tető mellett).

A végeredmény: a mustár lejön az üveg faláról és kapsz egy nagyon finom salátaöntetet!