emberek állnak körbe egy grillsütőt a szabadban

Laborban tesztelve a grillszezon sztárja: egy meglepő áru bio mustár nyert

A 20 mustárt összehasonlító teszt szoros eredményt hozott.


Minden évben legkésőbb nyáron eljön a mustárok ideje. Legyen szó hamburgerről, grillhúsokról, salátákról, a mustár biztosan elő fog kerülni. Nem csoda, hogy az oekotest.de német tesztoldal látóterébe is nyáron került a téma, összesen 20 Németországban megvásárolható mustárt küldtek laboratóriumba, illetve vetettek alá érzékszervi vizsgálatnak.

A jó hír, hogy az egyik legjobban szerepelt mustár hazánkban is kapható, a DM saját márkás, közepes erősségű bio mustárja lett az egyik, amelyik kilenced magával a legmagasabb „kiváló” értékelést kapta. Ára ráadásul a hazai mezőnyben a középkategóriába tartozik, vagyis egy jó ár-érték arányú termékről van szó. Megvásárolható még Magyarországon a Kühne közepesen erős üveges mustárja is, ez a második legmagasabb „jó” értékelést kapta.

Ízre egyébként mind a 20 versenyzőt gyakorlatilag kifogástalannak találták a bírálók, a legjobb értékelést azok kapták, ahol erőteljesen megjelent a mustárnak a saját, tormára emlékeztető pikáns aromája. Szerepet játszott még az értékelésnél magának a mustárnak az aránya – kettőnél (itthon nem kaphatók) nem érte el az élelmiszerkönyvben előírt mennyiséget.

t\u00e1l h\u00fasokkal \u00e9s m\u00e1rt\u00e1sokkal fel\u00fcln\u00e9zetb\u0151l

Fotó: Victoria Shes / Unsplash