zöld ételek egy átlátszó tálban, fehér tojás és paradicsom egy kék tálban, kék asztalon

Tarka tányérok

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mustáros tojás rukkolás párolt zöldségekkel

A saláta-főtt tojás kombó nem is kicsit felturbózva fűszerekkel. A receptben az a jó, hogy gyakorlatilag minden elemét (fűszerek és zöldségek) a saját ízlésünkhöz tudjuk igazítani.


​Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 4 teáskanál magos mustár
  • 1 teáskanál méz
  • 1/2 teáskanál Cayenne-bors
  • tengeri só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 200 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 200 g nagy szemű bab(konzerv)
  • 2 nagy marék rukkola
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál friss tárkony
  • 2 evőkanál dióolaj
  • 1/2 citrom leve

Így készül

  1. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Félbevágjuk és a sárgáját egy tálba tesszük a mustárral, mézzel, Cayenne-borssal és egy csipetsóval, majd villával krémesre törjük. Habzsákba kanalazzuk és visszatöltjük a felezett tojásokba, majd behűtjük.
  2. Az olívaolajon fedő alatt megpároljuk a zöldborsót és hozzáadjuk a babot és a tárkonyt. Megsózzuk és alacsony hőfokon tovább pároljuk pár percet. A tűzről levéve hozzáforgatjuk a kapribogyót, megöntözzük a dióolajjal és a citromlével.
  3. A rukkolát közvetlenül fogyasztás előtt keverjük hozzá és a tojásokkal tálaljuk.