fehér tálban sárga-barna-zöld étel
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: nachos tépett hússal és guacamoléval

Ha túl sokszor került mostanában rakott krumpli az asztalra, ajánljuk helyette ezt a fenséges dél-amerikai stílusú rakott egytálételt.



Hozzávalók

  • 600-800 g tortilla chips
  • 1 kg sertéslapocka
  • 300 ml barna sör
  • 1 tk. paprika, esetleg füstölt paprika
  • 1 ek. barna cukor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. barbecue szósz
  • 150 g cheddar sajt
  • 2 érett avokádó
  • 1 lila hagyma
  • 1 db jalapeño paprika
  • 1 zöld citrom

Így készül

  1. A sört elkeverjük a barbecue szósszal, a paprikával, a barna cukorral, a lereszelt fokhagymával és sóval.
  2. A lapockát tepsibe tesszük, megöntözzük a sörös keverékkelés lefedjük alufóliával. 140 fokon 4-5 óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt, villával szálaira húzzuk a húst, végül összeforgatjuk az alján képződött szafttal.
  3. A tortillát egy tepsi aljára helyezzük, ráhalmozzuk a tépett húst és a reszelt sajtot, és 10 perc alatt 200 fokon összesütjük.
  4. Tálalás előtt az avokádót villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, jalapeño paprikát és a zöld citrom levét, sózzuk, és ezzel tálaljuk az elkészült nachost.