átlátszó üvegben sárga lekvár, tetején kanál

Sokoldalú chutney

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: mangó-narancs chutney

3 az 1-ben chutney: ugyanolyan jó lekvárként a kenyérre, mint mártásként húsokhoz vagy a csilit a receptből kihagyva szószként bizonyos süteményekhez. Elkészítése rendkívül egyszerű.



Hozzávalók

  • 1 db érett mangó
  • 4 közepes narancs
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1-1 kiskanál reszelt gyömbér, fahéj, római kömény, Cayenne-bors
  • 100 ml fehérborecet
  • 200 g mazsola
  • 100 ml ananászlé
  • 50 g barna cukor
  • csili ízlés szerint

Így készül

  1. A meghámozott és kis kockákra darabolt gyümölcsöket tegyük egy lábosba a többi hozzávalóval együtt, és alacsony lángon kezdjük főzni.
  2. Miután kb. fél óra elteltével lekvár állagúra puhult, a felét le is turmixolhatjuk.
  3. Üvegekbe szedve hűtsük ki a chutney-t.