rózsaszín flamingo vízben

Leoltottad a gázt? 5+1 tennivaló, mielőtt nyaralni indulsz

Az egész nyaralásodat megkeseríti, ha elfeledkezel pár fontos teendőről.


A minap a thekitchn oldalán rábukkantunk egy érdekes cikkre, amiben összeállítottak egy listát arról, hogy milyen fontos teendőket kell elintézned egy nagy nyaralás előtt.

Olvasd el ezt is! Kinyomoztuk 5 sztár idei nyaralóhelyét

1. Kapcsold ki és húzd ki az elektromos készülékeket

feh\u00e9r tv t\u00e1vir\u00e1ny\u00edt\u00f3

Fotó: Dario / Unsplash


Ha a kenyérpirítót vagy a kedvenc kávéfőződet bedugva hagyod, az veszélyes, távollétedben akár ki is gyulladhatnak. Elindulás előtt ezért érdemes mindent kihúzni a konnektorból, sőt még a biztosítékokat is lekapcsolhatod.

Természetesen a hűtőt vagy más olyan készülékeket, amik rendszeresen bekapcsolva vannak, nem kell áramtalanítanod.

2. Takarítsd ki a hűtőt és ürítsd ki a szemetest

s\u00e1rga tiszt\u00edt\u00f3szer, lila keszty\u0171

Fotó: JESHOOTS.COM / Unsplash


Ha már a hűtőt említettük, akkor fontos megjegyezni, hogy a nyaralás előtt egy alapos takarítás biztosan nem árt neki. Senki sem akar arra hazajönni, hogy megpenészedtek benne az ételek. Ami pedig a szemetes kukát illeti, nincs is annál rosszabb, mint egy hosszú relaxáló nyaralás után belépni egy büdös házba.

3. Csomagolj harapnivalókat

chips zacsk\u00f3k

Fotó: Ryan Quintal / Unsplash


A kirándulások részben a finom harapnivalókról szólnak, ezért vásárolj be előre olyan rágcsálnivalókból, amiket mindenki szeret. Ha teheted, akkor próbálj olyan különleges snackeket venni, amiket általában nem szoktatok enni.

4. Vidd magaddal a kedvenc kávédat

barna k\u00e1v\u00e9babok

Fotó: Jordan Whitfield / Unsplash


Ha te is nagy kávérajongó vagy, akkor vidd magaddal a kedvenc kávédat és kávéfőződet. Hiába van ugyanis egy szállodában vagy apartmanban kávéfőző, ezek általában rosszabb minőségűek, mint a te kedvenced.

5. Ne felejtsd otthon a fontos dokumentumokat

sz\u00ednes dokumentumok

Fotó: Sharon McCutcheon / Unsplash


Nyaralás előtt mindenképpen ellenőrizd, hogy összepakoltál-e minden fontos papírt. Ide tartoznak például a biztosítási papírok, a jogosítvány, a személyigazolvány, esetleg a foglalások visszaigazolásai is. Ezenfelül ne feledkezz el annak is utánanézni, hogy az úti célod milyen szükséges dokumentumokat ír elő. Ha ezt az egyszerű tippet betartod, akkor egy csomó kellemetlenségtől fogod megkímélni magad.

+1. Ellenőrizd az autó elsősegélydobozát

egy kisl\u00e1ny \u00fcl az aut\u00f3ban

Fotó: Tim Mossholder / Unsplash


Minden hosszú út előtt érdemes megnézned, minden rendben van-e az autód elsősegélydobozával. Tegyél be takarókat, vizet és akkumulátor indítókábelt (konyhanyelven: bikázót).