Grapefruit, narancs, pomelo, mandarin zöld levelekkel díszes tányérban, terítőn

Nyári citrusbomba a meleg napokra

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: édesköményes citrussaláta

Valódi citrusbomba ez a saláta, de az eleve garantált ízorgiát még további fűszerekkel fokozzuk. Nyáron gyakorlatilag minden étkezésnél előveheted ezt a receptet, köretként és főfogásként egyaránt kitűnő választás.



​Hozzávalók

  • 1 narancs
  • fél grépfrút
  • 1 pomelo
  • 1 mandarin
  • 1 édeskömény
  • 1 mandarin leve
  • fél citrom leve
  • fél narancs leve
  • 1 ek. fenyőmag
  • 1 tk. fehérborecet
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. Az édesköményt vágjuk vékony csíkokra, majd tegyük tálba.
  2. A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg, és adjuk az édesköményhez.
  3. Vágjuk szeletekre és fél gerezdekre a citrusokat, és tegyük őket a tálba.
  4. Az öntethez keverjük össze a narancslét a citrom- és a mandarinlével, adjuk hozzá a sót, a borsot, az olajat és a kedvenc ecetünket, majd habverővel keverjük tejszínállagúra. Öntsük a salátára, és keverjük össze.
  5. Tálalás előtt hagyjuk minimum fél órát a hűtőben.