fehér tésztába csavart tarka zöldségek egy szürke tálon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: húsmentes nyári tekercs mogyorószósszal

Pár perces finom és egészséges vegetáriánus nyári tekercs egy pikáns mogyorószósszal.



Hozzávalók

  • 500 g 16 cm átmérőjű rizslap
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 avokádó
  • 1 érett mangó
  • 1-1 csokor friss koriander és menta
  • 200 g mogyoróvaj
  • 200 ml kókusztej
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 lime leve és héja
  • 1 nagyobb csilipaprika
  • 2 cm gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bármilyen más zöldség, ízlés szerint

Így készül

  1. A mogyorószószhoz elkeverjük a mogyoróvajat a kókusztejjel, a szójaszósszal, a reszelt fokhagymával és a gyömbérrel, a kimagozott és felaprított csilivel, valamint a lime levével és a lereszelt héjával.
  2. A töltelékhez a zöldfűszerek mellett keverjünk össze egy apróra vágott kaliforniai paprikát, két avokádót és egy mangót, de tetszés szerint használhatjuk kedvenc zöldségeinket.
  3. A rizslapokat langyos vízben áztatjuk pár másodpercig, így azok megpuhulnak.
  4. Helyezzük a tölteléket a lapok közepére, majd szélüket behajtva tekerjük fel szorosan, mint egy palacsintát.