sajttál, sajtokkal, kenyérrel, salátával

Egy nap, egy recept: rozmaringos olívaolajban pácolt friss kecskesajt

Házilag pácolt mennyei sajt, a recept titka a különleges fűszerezés. Jó lesz, ha mindjárt több üveggel csinálsz, hogy kitartson, amíg készíted a következő adagot.



Hozzávalók

  • 250 g friss kecskesajt
  • 250 g kecske feta
  • 1 db piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 4 szál friss rozmaring
  • 400 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál csili- vagy paprikapehely
  • csipet só

Így készül

  1. Forrázzunk le két befőttesüveget, majd töröljük őket szárazra.
  2. A sajtokat szeleteljük fel, majd a befőttesüvegekben osszuk el őket.
  3. A citromot vágjuk karikára, a paprikát vékony csíkokra, a fokhagymát zúzzuk péppé, a rozmaringágakról tépkedjük le a leveleket. Helyezzük el őket úgy az üvegekben, hogy mutatósak legyenek.
  4. Az olívaolajat öntsük tálba, szórjuk bele a csilipelyhet és a sót, alaposan keverjük el, majd öntsük fel velük az üvegeket. Ha nem lepi el színig a sajtot, adjunk hozzá további olívaolajat.
  5. Az üvegeket lezárva hűvös, sötét helyen érleljük egy hétig.