sült krumpli és paradicsomos húsgombócok egy serpenyőben, késsel és villával

Egy nap, egy recept: olasz paradicsomos húsgombóc

Ha minden hozzávaló megvan a töltött paprikához, de valami különleges ízvilágra vágynál, készítsd el ezt a pikáns, olaszos receptet. Időben sem több, sőt!



Hozzávalók

  • 450 g darált marha- és borjúhús
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 1 tojás
  • 50 g parmezán
  • 1 paradicsomkonzerv
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kockacukor
  • só, frissen őrölt színes bors

Így készül

  1. Áztassuk vízbe a darabokra tépkedett kenyeret. Csavarjuk ki és keverjük össze a darált hússal, a tojással, a parmezánnal, a sóval és a borssal. Formázzunk belőle kicsi, falatnyi golyócskákat.
  2. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a felkockázott vöröshagymát. Amikor megbarnult, tegyük az olajra az összes húsgombócot, és alacsony hőfokon süssük jól át.
  3. A gombócok mellé öntsük az olajhoz a paradicsomkonzervet, a fokhagymagerezdeket összezúzva, a bazsalikomcsokor felét apróra vágva, majd keverjünk bele cukrot, sót és borsot is.
  4. Fedő alatt pároljuk 20 percig, alacsony lángon, míg jól összeérnek az ízek.
  5. Tálaláskor frissen reszeljünk rá parmezán sajtot.