
Fotó: The Fry Family Food Co. / Unsplash
Egy nap, egy recept: olasz paradicsomos húsgombóc
2022-01-19
Ha minden hozzávaló megvan a töltött paprikához, de valami különleges ízvilágra vágynál, készítsd el ezt a pikáns, olaszos receptet. Időben sem több, sőt!
Hozzávalók
- 450 g darált marha- és borjúhús
- 2 szelet szikkadt kenyér
- 1 tojás
- 50 g parmezán
- 1 paradicsomkonzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kockacukor
- só, frissen őrölt színes bors
Így készül
- Áztassuk vízbe a darabokra tépkedett kenyeret. Csavarjuk ki és keverjük össze a darált hússal, a tojással, a parmezánnal, a sóval és a borssal. Formázzunk belőle kicsi, falatnyi golyócskákat.
- Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a felkockázott vöröshagymát. Amikor megbarnult, tegyük az olajra az összes húsgombócot, és alacsony hőfokon süssük jól át.
- A gombócok mellé öntsük az olajhoz a paradicsomkonzervet, a fokhagymagerezdeket összezúzva, a bazsalikomcsokor felét apróra vágva, majd keverjünk bele cukrot, sót és borsot is.
- Fedő alatt pároljuk 20 percig, alacsony lángon, míg jól összeérnek az ízek.
- Tálaláskor frissen reszeljünk rá parmezán sajtot.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: sonkás frittata, vagyis omlett másképp - Vince ›
- Egy nap, egy recept: zöldséges házi kenyér (focaccia) - Vince ›
- Gianni Annoni az új étterméről, a hűtőről és a McDonald'sről - Vince ›
- Egy nap egy recept: firenzei sütemény, az olasz házi keksz - Vince ›
- Nem is olasz a pizza? Avagy tévhitek és igazságok a világ ... ›
Related Articles Around the Web