barna hússzeletek papíron, körülöttük edények
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: borjúoldalas olaszos zöldbabbal

Faszénen és serpenyőben egyaránt megsüthető a hús, amihez tökéletesen passzol a paradicsomos-zöldbabos ragu. Egyszerűen elkészíthető nyári kedvenc.



Hozzávalók

  • 4 szelet borjúoldalas
  • 2 szál újhagyma
  • 1 citrom
  • 400 g zöldbab

Paradicsomszósz:

  • 400 g paradicsom
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál nádcukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, friss bazsalikom

Így készül

  1. A húst sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a citromlével. Egy éjszakát pihentetjük.
  2. A zöldbabot forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, amíg még roppanós marad, majd hideg vízzel leöblítjük.
  3. A szósz hozzávalóit robotgépben felaprítjuk, hozzáadjuk a zöldbabhoz, összerázzuk és hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
  4. A hús mindkét oldalát faszenes grillen vagy grillserpenyőben 5-5 percig sütjük. A zöldbabbal tálaljuk.