
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: borjúoldalas olaszos zöldbabbal
2022-05-21
Faszénen és serpenyőben egyaránt megsüthető a hús, amihez tökéletesen passzol a paradicsomos-zöldbabos ragu. Egyszerűen elkészíthető nyári kedvenc.
Hozzávalók
- 4 szelet borjúoldalas
- 2 szál újhagyma
- 1 citrom
- 400 g zöldbab
Paradicsomszósz:
- 400 g paradicsom
- 1 evőkanál vörösborecet
- 50 g aszalt paradicsom
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 gerezd fokhagyma
- tengeri só, friss bazsalikom
Így készül
- A húst sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a citromlével. Egy éjszakát pihentetjük.
- A zöldbabot forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, amíg még roppanós marad, majd hideg vízzel leöblítjük.
- A szósz hozzávalóit robotgépben felaprítjuk, hozzáadjuk a zöldbabhoz, összerázzuk és hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
- A hús mindkét oldalát faszenes grillen vagy grillserpenyőben 5-5 percig sütjük. A zöldbabbal tálaljuk.