oscar díj fekete háttér előtt

Botrány van kibontakozóban az idei Oscar-gála vacsoramenüje körül!

A Budapesten is éttermet üzemeltető sztárséf kapott hideget-meleget a kíméletlen újságírótól az idei Oscar-gála vacsoramenüje miatt.A pandémia miatt az elmúlt 2 évben az egyébként békeidőben hatalmas show-t felvonultat Oscar-díjátadó gáló meglehetősen takaréklángon futott. Tavaly például csak a jelöltek és az ő vendégeik lehettek jelen, nem volt műsorvezető - valószínűleg ez mind közrejátszott abban, hogy a 2021-es a valaha volt legalacsonyabb nézőszámot produkálta a TV-ben és sokat temetni kezdték az eseményt. (Idén egyébként három házigazda is lesz.)

Egy dolog azonban a szűk esztendőkben is biztos pont volt a gálák során: a színvonalas vacsora. Bármennyien is vettek részt, őket garantáltan tejben-vajban fürösztötte a Budapesten Wolfgang Puck és csapata.

A nemrég napvilágot látott, a The Guardian által leközölt menüsor alapján idén éles váltásra lehet számítani. Az osztrák sztárséf ugyanis

a Ghetto Gastro nevű „bronxi kulináris közösséggel” közreműködve álmodta meg az „Afrika és a hip-hop kultúra” ihlette fogásokat,

márpedig ez az említett újság cikkírója szerint nem pont az, amire „a csillogáshoz szokott, gazdasági befolyásukkal előszeretettel kérkedő milliomosok vágynak”.

szem\u00fcveges, fekete p\u00f3l\u00f3s ember \u00fcl egy asztaln\u00e1l, kez\u00e9t sz\u00e9tt\u00e1rja

Wolfgang Puck a budapesti VINCE-interjún

Fotó: Hargitay Olivér

Az étlapon szerepel többek között tonhalas tölcsér és füstölt lazac, márpedig a tapasztalatok szerint a hosszú ceremónia után a vendégeknek legszívesebben egy hamburgerre rabolnának rá, ahogy erre már a Vanity Fair partijainak szervezői is rájöttek – folytatja a cikk. A sztárok olykor hetekig koplalnak, hogy jól fessenek a TV-ben milliók által megcsodált fellépő ruhájukban, amint viszont ennek vége, szeretnének végre enni egy nagyot.

2014-ben elég egyértelmű jelét mutatták ennek, amikor is egyes színészek fogták magukat is pizzát rendeltek az eseménynek otthont adó Dolby Theater-be, komoly tetszésnyilvánítást kiváltva ezzel.

„Azt javaslom, jövőre felejtsék el Wolfgang Puckot és a Ghetto Gastrót, hagyják más alkalomra a lazacot. Helyette legyenek kalóriával megrakott all-you-can-eat asztalok. Ezt akarja Hollywood, csak ezzel szerezheti vissza régi dicsőségét az Oscar” – zárja nem éppen kíméletes sorait Stuart Heritage.