sajttal töltött sült almák egy fehér tányéron

Ha ősz, akkor őszi gyümölcsök!

Fotó: Anna Om / Shutterstock

Egy nap, egy őszi finomság #1: alma

Most induló sorozatunkban olyan finomságokat mutatunk majd be, amiknek éppen szezonjuk van, így frissen és könnyen beszerezhetőek. Első cikkünk főszereplője az alma, ami sokkal értékesebb, mint gondolnád, ráadásul elképesztő étel készülhet belőle.



Ahogy ruhatárunk is megváltozik az őszi hideg hónapokban, úgy az étrendünk is nagy változásokon megy keresztül. Ilyenkor a legfontosabb, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amik erősítik az immunrendszerünket.

Mit érdemes tudni róla? 

egy k\u00e9z alm\u00e1t tart

Igaz, hogy naponta egy alma, az orvost távol tartja!

Fotó: Priscilla Du Preez / Unsplash


Az alma rendkívül sokoldalú gyümölcs, így finom kiegészítője lehet a süteményeknek, salátáknak és mártásoknak is.

Az alma pektinben gazdag, emiatt koleszterin csökkentő hatása van. Mindemellett értékes antioxidánsokat is tartalmaz, amik megelőzik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Fontos, hogy a héját is elfogyaszd, mivel értékes rostok és tápanyagok találhatók benne.

Sült alma, brie sajttal és mézzel

sajttal t\u00f6lt\u00f6tt alma \u00e9s di\u00f3k a h\u00e1tt\u00e9rben

Kedvenc összetevőidet könnyen kombinálhatod az almával!

Fotó: Olga Pink / Shutterstock


Hozzávalók:

  • 4 nagy nagy alma
  • 200 gramm brie
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál apróra vágott dió
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd a képen látható módon vágd félbe az almákat. Az alsó részre tegyél a brie sajtból, mézből és a dióból. Helyezd vissza az alma tetejét. Most mehetnek a sütőbe az almák egészen addig, amíg meg nem puhulnak, vagyis körülbelül 35 percre.
Jó étvágyat!