
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: pácolt gyökérzöldségek pisztáciával és áfonyával
2021-12-03
Mi kell ahhoz, hogy az áfonya, a pisztácia és a gyökérzöldségek tökéletes csapatot alkossanak? Egy finom páclé, aminek szintén szerepel a leírása a receptben.
Hozzávalók
- 3 közepes sárgarépa (25 dkg)
- 1 zellergumó (20 dkg)
- 1 közepes paszternák
- 3 evőkanál olaj
- 50 g friss vörös áfonya
- 30 g egész, sózatlan pisztácia
Páclé
- 6 evőkanál pisztáciaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bors
Így készül
- A répát, a zellert és a paszternákot hámozás után 5 × 5 mm-es, 3 cm hosszú hasábokra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, körbepirítjuk a zöldségeket– ha szükséges, több részletben–, majd 50 ml vizet öntünk alájuk, megszórjuk egy nagy csipet sóval, végül lefedve, pár perc alatt roppanósra pároljuk őket.
- A pácléhez kikeverjük az olajat a citromlével, majd hozzáadjuk a mézet, a sót és a borsot, a zöldségekre öntjük, és jól átforgatjuk az egészet.
- Tizenöt perc pihentetés után pisztáciával és áfonyával tálaljuk.
From Your Site Articles
- Egy nap egy recept: céklás halsaláta - halas céklasaláta ›
- Egy nap, egy recept: extrém pikáns csirke curry - Vince ›
Related Articles Around the Web