sárga palacsinta fehér tányéron, fehér háttér előtt

Kedvenc mesehősök a tányéron

Fotó: Anna Zaro / Unsplash

Lepd meg a gyerekedet Hupikék törpikék és Dumbó alakú palacsintával!

A világ egyik legegyszerűbb édessége a palacsinta. No de nem akkor, ha a folyós tésztából kell megalkotnod mondjuk Dumbó nagy füleit. Szerencsére az internet népe már ennek a trükkjére is kikutatta.


Ha akad egy kis felesleges időd, akkor ki kell próbálnod a pancake artot, vagyis a palacsinta művészetet. Nem kell hozzá sok minden, csak egy jó nagy adag türelem és kitartás.


Mi szükséges a palacsinta alkotások elkészítéséhez?

  • Palacsinta keverék
  • Gél ételfesték
  • Öntet adagoló palack
A legfontosabb, hogy ezeket a palacsintákat alacsonyabb hőmérsékleten kell megsütni. Először készítsd el a palacsinta alakját, aztán kezd el sütni.
A sütéshez felhasználni kívánt palacsintatésztát színezd meg, majd töltsd bele a műanyag palackba. Használd úgy az adagolót, mintha csak zsírkrétával rajzolnál. Ha megsült a palacsinta egyik oldala, akkor fordítsd át, és a másik oldalát is süsd, amíg aranybarna nem lesz.


A fenti videóban lépésről lépésre láthatod, miként készül a palacsinta alkotás. A palacsinta művész szuper tippje, hogy mielőtt nekilátnál a sütésnek, rajzold le párszor a kívánt karaktert egy papírra, a gyakorlás ugyanis sokat segít.