fehér-piros tekercsek egy fekete tányéron
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: a 200-as lazacos palacsintatekercs

Ha egy kicsit feldobnád a vendégváró falatkáidat, ez a lazacos palacsintatekercs recept kiválóan alkalmas rá. Másodszor máj fejből meg tudod majd csinálni, mert szinte mindenből ugyanannyi kell bele.



Hozzávalók

  • 200 g búzaliszt
  • 200 ml 3,5%-os tej
  • 200 ml szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • 50 g vaj
  • 200 g friss krémsajt
  • 200 g füstölt lazac
  • egy nagy csokor friss kapor
  • kevés napraforgóolaja sütéshez

Így készül

  1. A lisztet csomómentesre keverjük a tojással, az olvasztott vajjal, egy kevés sóval, a tejjel és a szódával. A tésztát fél órán át pihentetjük, ha szükséges, adunk még hozzá szódát vagy tejet.
  2. Forró palacsintasütőben egy kevés napraforgóolajon kisütjük a palacsintákat, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek.
  3. A krémsajtot elkeverjük az apróra vágott kaporral, és ha szükséges egy kevés sóval.
  4. Minden palacsintát megkenünk zöldfűszeres krémsajttal, majd lazaccal borítjuk és feltekerjük.
  5. A tekercseket kétujjnyi darabokra vágjuk és így tálaljuk.