
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: a 200-as lazacos palacsintatekercs
2021-11-26
Ha egy kicsit feldobnád a vendégváró falatkáidat, ez a lazacos palacsintatekercs recept kiválóan alkalmas rá. Másodszor máj fejből meg tudod majd csinálni, mert szinte mindenből ugyanannyi kell bele.
Hozzávalók
- 200 g búzaliszt
- 200 ml 3,5%-os tej
- 200 ml szóda vagy szénsavas ásványvíz
- 2 tojás
- 50 g vaj
- 200 g friss krémsajt
- 200 g füstölt lazac
- egy nagy csokor friss kapor
- kevés napraforgóolaja sütéshez
- só
Így készül
- A lisztet csomómentesre keverjük a tojással, az olvasztott vajjal, egy kevés sóval, a tejjel és a szódával. A tésztát fél órán át pihentetjük, ha szükséges, adunk még hozzá szódát vagy tejet.
- Forró palacsintasütőben egy kevés napraforgóolajon kisütjük a palacsintákat, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek.
- A krémsajtot elkeverjük az apróra vágott kaporral, és ha szükséges egy kevés sóval.
- Minden palacsintát megkenünk zöldfűszeres krémsajttal, majd lazaccal borítjuk és feltekerjük.
- A tekercseket kétujjnyi darabokra vágjuk és így tálaljuk.