piros-sárga tésztaétel füles edényben sötét asztalon

"Pörkölt" kicsit másképp

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: olivabogyós pulykaragu

Mindössze 3 lépés és 30 perc. Ha valamit gyorsan összedobnál, de most éppen a magyaros pörkölttől eltérő ragura vágysz, ne is keress tovább!



Hozzávalók

  • 600 g pulykamell
  • 3 evőkanál olaj
  • 200 g fekete olívabogyó
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 500 ml passzírozott paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • tengeri só
  • fekete bors
  • rozmaring
  • 500 g tészta

Így készül

  1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a felcsíkozott húst és fehéredésig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk az olíva- és kapribogyót, felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük és lefedve, közepes lángon 25 percen át főzzük.
  3. Közben megfőzzük a tésztát, amit a kész raguba keverünk és friss rozmaringgal tálalunk.