petrezselyem szálak

Nincs otthon sajtreszelőd? Nem baj!

A petrezselyem furcsa találkozása a sajtreszelővel - VIDEÓ

Te is gyakran használsz petrezselymet vagy más zöldfűszereket? Ha igen, akkor muszáj ezt a trükköt megtanulnod, mert nagyon megkönnyíti az életedet.


Húsleves, tabbouleh saláta, petrezselymes krumpli. Ezeket az ételeket szinte elképzelhetetlen zöldfűszerek vagy petrezselyem nélkül elkészíteni. A száraktól való megtisztításuk viszont egy igazi tortúra, ami még sok időt is vesz igénybe.

A következő egyszerű trükk mindenféle zöldfűszerrel, kaporral, mentával és korianderrel is működik.

Hogyan működik?

@white.blank.space

Things I learn on tiktok. Click + if you find this helpful. #tiktoklifehacks #lifehacks #lifehack #kitchenhacks


A sajtreszelő végzi el helyetted a munkát.

Először is válassz ki egy nagyobb lyukat a reszelőn. Azután csak annyi a dolgod, hogy a fűszernövény szárát kívülről bedugod a reszelőn. Belülről pedig óvatosan meghúzod a szárat. A levelek így tökéletesen lejönnek a szárról. Már apríthatod is a zöldeket vagy használd őket egészben.

Vigyázz, ne használj túl sok szárat egyszerre! Ha egyszerre csak néhányat húzol át a lyukon akkor sokkal egyenletesebben jönnek majd le a levelek.
@jeenie.weenie

Thank you @anet_shevchenko for the hack! ❤️❤️ #cilantro #foodhack #cookingtips #chef #foodprep


Ebben a tiktok videóban egy koriander száráról varázsolja le a lány a leveleket.

Győződj meg arról is, hogy a reszelő lyukai közül mindig a fűszernövény leveleihez illőt válassz. A koriander esetében közepes vagy nagy lyukak működnek, ee egy vékonyabb fűszernövényhez, mint például a kapor, érdemes kicsi vagy közepes lyukat választani.

@anet_shevchenko

Мое первое видео#реки #втоп #лайфхаки


És íme még egy bizonyíték arról, hogy a módszer működik!

Nincs kéznél sajtreszelő?


Ha nincs kéznél sajtreszelő, akkor egy szűrőedény vagy villa is működhet.

Szűrő használata esetén egyszerűen húzd át a szárakat a lyukakon keresztül, ugyanúgy, mint a sajtreszelő trükk esetében. A szűrőedény még a leveleket is összegyűjti, így könnyebb őket megmosni. Ha nincs reszelőd se szűrőedényed, akkor próbáld meg a villát. Csak húzd át a villa fogai között a szárat.

Kész is!