Két pohár zselés édesség

Neked is a kedvenced lesz?

Pezsgőzselé: a desszert, ami megkoronázza a nyaradat

A pezsgőzselé tökéletesen megkoronázása lehet egy nyáresti vacsorának. Könnyű, üde és alacsony kalória tartalmú. Itt a recept!


Hozzávalók

Egy t\u00e1rsas\u00e1g pezsg\u0151vel koccint

Folyékony pezsgőnél már csak a zselés lehet jobb

Fotó: Shubhesh Aggarwal / Unsplash

  • 300 ml forró víz
  • 55 gr porcukor
  • 500 ml rozé pezsgő
  • 4 db lapzselatin
  • 150 gr eper vagy más kedvedre való gyümölcs

Így készül

Roz\u00e9 pezsg\u0151 palackok sorakoznak

Egy puha rózsaszínű, érett pezsgő és már kész is a mennyei desszert

Fotó: Coco Tafoya / Unsplash

Öntsd a vízet és a cukrot egy edénybe majd tedd közepes lángra, hogy a porcukor feloldódjon. Amint ez megvan forralj rajta egyet. Vedd vissza a hőt és még öt percig keverd folyamatosan.

Öntsd a pezsgőt egy hőálló tálba és add hozzá a zselatint. Hagyd pihenni öt percig. amikor a zselatinok elkezdnek nyálkásodni, akkor nyomkodd őket amennyire csak tudod. Most jöhet a korábban elkészített cukorszirup.

Egy t\u00e1l felv\u00e1gott eper

Az epret helyettesítheted málnával, áfonyával vagy cseresznyével is

Fotó: Shane / Unsplash

Habverővel keverd össze a cukorszirupot és a lapokat, aztán öntsd a masszát a pezsgőhöz. Most hagyd pihenni, majd, ha már alaposan lehűlt mehet a hűtőbe. Körül belül egy óra után add hozzá az általad választott gyümölcsöket. Ezután oszd őket szét hat egyenlő részre és fóliával fedd le őket.

Végül négy-hat órára betesszük a hűtőbe az alkotásokat. Kész is!

Íme egy-két elkészült pezsgőzselé