kenyér tükörtojással és lila saláta egy fehér deszkán
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: walesi pirítós

Különleges és bőséges meleg reggeli, amiben még egy alkoholos ital is szerephez jut.



Hozzávalók

  • 1 teáskanál angol mustár
  • 3 evőkanál barna sör
  • 30 g vaj
  • Worcester-mártás – ízlés szerint
  • 175 g reszelt lancashire sajt, vagy más kemény sajt
  • 2 db tojás
  • 2 szelet kenyér

Így készül

  1. Keverjük össze a mustárt egy serpenyőben egy kis sörrel, míg egynemű lesz, adagoljuk hozzá a vajat és a Worcester-mártást, és lassú tűzön kevergessük, míg a vaj fel nem olvad.
  2. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, hagyjuk, hogy elolvadjon, de ne forrjon, és ne süljön. Tartsuk olyan alacsonyan a hőmérsékletet, hogy folyékony maradjon és olyan magasan, hogy ne hűljön szilárdra.
  3. Közben pirítsuk meg a kenyérszeleteket, majd forgassuk bele az olvadt sajtos keverékbe.
  4. Végül üssük rájuk a tojásokat, és alacsony hőmérsékleten, lefedve 5-10 perc alatt pároljuk készre. Káposztasalátával tálaljuk.