férfi fehér kabátban
Fotó: instagram.com/luaresort/

A tatai Platán étterem séfje a Balatonon fog főzni

Pesti István négykezes vacsorát készít a Dubaji Világkiállítás magyar séfjével Balatonfüreden.


Augusztus 13-án, szombaton, két kiváló séf és jó barát, Pesti István, a tatai Platán Executive Chef-jének és Pintér Károly, a LUA Resort***** Balatonfüred Executive Chefjének ételkompozíció kerülnek asztalra Balatonfüred különleges augusztusi vacsoraestjén, a LUA Resort luxusszálloda NOON éttermében.

LUA Resort***** Balatonfüred on Instagram: "Augusztus 13-án, szombaton, két kiváló séf és jó barát, Pesti István, a tatai Platán Executive Chef-jének és Pintér Károly, a LUA Resort*****Balatonfüred Executive Chef-jének ételkompozíció kerülnek asztalra Balatonfüred különleges augusztusi vacsoraestjén, a LUA Resort luxusszálloda NOON éttermében. Nem csak a szállóvendégek részére! :) A séfek által megálmodott és augusztus 13-án is valósággá váló menüsor részeként asztalra kerül sügér, kápia ponzu, kosho. Felszolgálunk majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák és ribizli bonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis. A fogásokhoz kiváló champagne-okat társítunk, amelyről az est Champagne és bor házigazdája, Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében. Részletek a BIOban! Ne felejts el asztalt foglalni! Hívd a 06/30-364-0714 számot vagy kattints a fenti linken található űrlapra! #myluamoments #luaresort #luaresort_balaton #luaresort #lua #luxurious #unconventional #adults #easyliving #lakebalaton #balatonfüred #livethemoment #luxuryvibes #fivestars #itsalifestyle #luaeasyliving"


Pesti István – nemzetközileg is jegyzett séf – bázisa a fine dining koncepciót követő tatai Platán és a Platán Gourmet, ezzel párhuzamosan látja el a LUA Resort gasztronómiai tanácsadója feladatot, mint Chef consultant. Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában, a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés. Istvánt nem csak, mint rendkívüli precizitással dolgozó séfet ismerik, de a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól is híres, de sokan úgy vélik, hogy Ő a legszebben tálaló magyar szakács.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben edződött, komoly szakmai múlttal rendelkező séf, Pintér Károly a Dubaji Világkiállításon képviselte hazánk gasztronómiáját. A magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai kínálat, hiszen közel kétmillió világutazó találkozhatott fogásaival. Károly nagyon büszke a magyar konyhára, mert szerinte ma szakácsként nagyon sokszínű világban élhet, sokféle alapanyaghoz nyúlhat. Jellemző rá, hogy megmarad azoknál az ízeknél, ami a legtöbbünk emlékezetében él az adott ételről, de a gasztroforradalomnak nevezett megújulás révén már modern köntösben készíti el azokat. Büszkén mutatná meg bármelyik tányérját a csillagos helyeket járó foodie-knak is, mert szerinte az ízben rejlik a lényeg, és abban biztosra megy. Főzés iránti szenvedélye meghatározza az életét, ahogy ő fogalmaz:

a legjobban alkotni, valami új dolgot létrehozni szeretek a konyhában.

LUA Resort***** Balatonfüred on Instagram: "Páratlan kilátás a Balatonra. Közvetlen kapcsolat a vízzel, a vitorlás életérzéssel. A természet ritmusa. A LUA Resortban élvezetessé tesszük az életet. Hamarosan te is átélheted! Link a bioban! . . #nyitásmájusban #luaresort #lua #luxurious #unconventional #adults #lakebalaton #balatonfüred #livethemoment #luxuryvibes #fivestars #itsalifestyle #luaeasyliving"

A kreációkhoz a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul. A séfek által megálmodott és augusztus 13-án is valósággá váló menüsor részeként asztalra kerül sügér, kápia ponzu, kosho. Felszolgálunk majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák és ribizli bonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis. A fogásokhoz kiváló champagne-okat társítunk, amelyről az est champagne és bor házigazdája, Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében.

2022. augusztus 13., szombat, 20:30

Menü

Amuse-bouche a’la Pesti István

 • Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár
 • Chef meglepetés falat

Előétel

 • Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho
 • Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom

Főétel

 • Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab
 • Pintér Károly: kacsamell, som, zeller

Desszert a’la Pintér Károly

 • Joghurt, csoki, homoktövis

Petit four a’la Pesti István

 • Joghurtos fekete ribizli bonbon, passió, mák bonbon

Champagne válogatás

 • Kreinbacher Extra Dry 2017
 • Kreinbacher Prestige 2017
 • Piper Heidsieck Essentiel
 • Charles Heidsieck Blanc de Blancs
 • Deutz Rosé Sakura
 • Rare Millésime 2008

Early bird foglalás

Szállóvendégeink részére

 • A vacsora ára 35.000 Ft/fő, a champagne válogatás ára 40.000 Ft/fő.
 • Az ár nem tartalmazza a 15% szervizdíjat.
 • A félpanziós vacsora új időpontban, 17:30 – 20:00 óra között kerül felszolgálásra.

Nem szállóvendégeink részére

 • A vacsora ára 40.000 Ft/fő, a champagne válogatás ára 40.000 Ft/fő.
 • Az ár nem tartalmazza a 15% szervizdíjat.

Nem szállóvendégek számára limitált létszámban tudunk helyet biztosítani, így érdemes időben asztalt foglalni! Asztalt foglalni a LUA Resort honlapján található űrlap segítségével vagy a 06/30-364-0714-es telefonszámon lehet.