
A tatai Platán étterem séfje a Balatonon fog főzni
Augusztus 13-án, szombaton, két kiváló séf és jó barát, Pesti István, a tatai Platán Executive Chef-jének és Pintér Károly, a LUA Resort***** Balatonfüred Executive Chefjének ételkompozíció kerülnek asztalra Balatonfüred különleges augusztusi vacsoraestjén, a LUA Resort luxusszálloda NOON éttermében.
LUA Resort***** Balatonfüred on Instagram: "Augusztus 13-án, szombaton, két kiváló séf és jó barát, Pesti István, a tatai Platán Executive Chef-jének és Pintér Károly, a LUA Resort*****Balatonfüred Executive Chef-jének ételkompozíció kerülnek asztalra Balatonfüred különleges augusztusi vacsoraestjén, a LUA Resort luxusszálloda NOON éttermében. Nem csak a szállóvendégek részére! :) A séfek által megálmodott és augusztus 13-án is valósággá váló menüsor részeként asztalra kerül sügér, kápia ponzu, kosho. Felszolgálunk majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák és ribizli bonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis. A fogásokhoz kiváló champagne-okat társítunk, amelyről az est Champagne és bor házigazdája, Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében. Részletek a BIOban! Ne felejts el asztalt foglalni! Hívd a 06/30-364-0714 számot vagy kattints a fenti linken található űrlapra! #myluamoments #luaresort #luaresort_balaton #luaresort #lua #luxurious #unconventional #adults #easyliving #lakebalaton #balatonfüred #livethemoment #luxuryvibes #fivestars #itsalifestyle #luaeasyliving"
Pesti István – nemzetközileg is jegyzett séf – bázisa a fine dining koncepciót követő tatai Platán és a Platán Gourmet, ezzel párhuzamosan látja el a LUA Resort gasztronómiai tanácsadója feladatot, mint Chef consultant. Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában, a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés. Istvánt nem csak, mint rendkívüli precizitással dolgozó séfet ismerik, de a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól is híres, de sokan úgy vélik, hogy Ő a legszebben tálaló magyar szakács.
A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben edződött, komoly szakmai múlttal rendelkező séf, Pintér Károly a Dubaji Világkiállításon képviselte hazánk gasztronómiáját. A magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai kínálat, hiszen közel kétmillió világutazó találkozhatott fogásaival. Károly nagyon büszke a magyar konyhára, mert szerinte ma szakácsként nagyon sokszínű világban élhet, sokféle alapanyaghoz nyúlhat. Jellemző rá, hogy megmarad azoknál az ízeknél, ami a legtöbbünk emlékezetében él az adott ételről, de a gasztroforradalomnak nevezett megújulás révén már modern köntösben készíti el azokat. Büszkén mutatná meg bármelyik tányérját a csillagos helyeket járó foodie-knak is, mert szerinte az ízben rejlik a lényeg, és abban biztosra megy. Főzés iránti szenvedélye meghatározza az életét, ahogy ő fogalmaz:
a legjobban alkotni, valami új dolgot létrehozni szeretek a konyhában.
LUA Resort***** Balatonfüred on Instagram: "Páratlan kilátás a Balatonra. Közvetlen kapcsolat a vízzel, a vitorlás életérzéssel. A természet ritmusa. A LUA Resortban élvezetessé tesszük az életet. Hamarosan te is átélheted! Link a bioban! . . #nyitásmájusban #luaresort #lua #luxurious #unconventional #adults #lakebalaton #balatonfüred #livethemoment #luxuryvibes #fivestars #itsalifestyle #luaeasyliving"
A kreációkhoz a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul. A séfek által megálmodott és augusztus 13-án is valósággá váló menüsor részeként asztalra kerül sügér, kápia ponzu, kosho. Felszolgálunk majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák és ribizli bonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis. A fogásokhoz kiváló champagne-okat társítunk, amelyről az est champagne és bor házigazdája, Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében.
2022. augusztus 13., szombat, 20:30
Menü
Amuse-bouche a’la Pesti István
- Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár
- Chef meglepetés falat
Előétel
- Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho
- Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom
Főétel
- Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab
- Pintér Károly: kacsamell, som, zeller
Desszert a’la Pintér Károly
- Joghurt, csoki, homoktövis
Petit four a’la Pesti István
- Joghurtos fekete ribizli bonbon, passió, mák bonbon
Champagne válogatás
- Kreinbacher Extra Dry 2017
- Kreinbacher Prestige 2017
- Piper Heidsieck Essentiel
- Charles Heidsieck Blanc de Blancs
- Deutz Rosé Sakura
- Rare Millésime 2008
Early bird foglalás
Szállóvendégeink részére
- A vacsora ára 35.000 Ft/fő, a champagne válogatás ára 40.000 Ft/fő.
- Az ár nem tartalmazza a 15% szervizdíjat.
- A félpanziós vacsora új időpontban, 17:30 – 20:00 óra között kerül felszolgálásra.
Nem szállóvendégeink részére
- A vacsora ára 40.000 Ft/fő, a champagne válogatás ára 40.000 Ft/fő.
- Az ár nem tartalmazza a 15% szervizdíjat.
Nem szállóvendégek számára limitált létszámban tudunk helyet biztosítani, így érdemes időben asztalt foglalni! Asztalt foglalni a LUA Resort honlapján található űrlap segítségével vagy a 06/30-364-0714-es telefonszámon lehet.