átlátszó poharakban piros gyümölcs és fehér krém
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: poharas rebarbaradesszert

Gyorsan elkészíthető pohárdesszert, amiben a savanykás rebarbara izgalmas párt alkot az édes krémmel.



Hozzávalók

  • 400 g rebarbara
  • 100 g cukor
  • 200 g túró
  • 150 ml joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 500 ml víz
  • 20 ml mandulalikőr
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g mandulás vagy zabkeksz

Így készül

  1. Mossuk meg a rebarbarát és vágjuk 3 cm-es darabokra.
  2. 80 g cukrot oldjunk fel fél liter vízben egy lábosban, és kezdjük hevíteni. Amikor sziruppá sűrűsödik, tegyük bele a rebarbarát és 1-2 percig főzzük benne.
  3. Egy tálkában keverjük krémesre a joghurtot, a citromlevet és a túrót, majd adjuk hozzá a maradék kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a likőrt.
  4. Törjük össze a kekszet, és töltsük meg vele a tálalásra szánt poharak alját. Adagoljuk hozzá a rebarbarát, majd kanalazzuk rá a fehér krémet, tálalásig tartsuk hűtőben.