két átlátszó pohárban fehér krém és piros gyümölcs
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: habcsókos pohárkrém

Gyorsan elkészíthető epres-krémes nyalánkság. Kicsik és nagyok egyaránt szeretni fogják.



Hozzávalók

  • 300 g eper
  • 2 db tojásfehérje
  • 150 g porcukor
  • 500 ml habtejszín
  • fél citrom leve

Így készül

  1. A tojásokat válasszuk szét és a fehérjéket a porcukor felével és a citromlével verjük kemény habbá.
  2. A habból egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal építsünk kis tornyokat, a sütőt állítsuk 100 °C-ra, majd egy óra alatt szárítsuk ki a habcsókokat. Hagyjuk kihűlni, majd törjük nagyobb darabokra őket.
  3. Az eperből válogassuk ki az 5-6 legnagyobb szemet és botmixerrel pürésítsük. A tejszínt verjük habbá, forgassuk bele az eperpürét és a maradék porcukrot.
  4. Adagoljuk poharakba és díszítsük apróra vágott eperrel és a habcsóktörettel. Csak tálalás előtt állítsuk össze.