Quiche, pite, paradicsommal, tejföllel, hagymával asztalon

Quiche, azaz francia "pizza"

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: Quiche szalonnával, tejföllel

A quiche-nek végtelen sok variációja van, szinte bármit rá tudunk tenni, amit otthon találunk. Az alábbi recept egy pikáns változatot mutat be.




​Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • 25 dkg szalonna
  • 7 dkg gyöngyhagyma
  • 1 dl tejföl, 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 ek. reszelt keménysajt
  • 5 dkg paradicsom
  • 1 ek. kapribogyó,
  • csipet fehér bors, szerecsendió, bazsalikom, snidling, só

Így készül

  1. A lisztben morzsoljuk szét a vajat és a zsírt, majd adjunk hozzá két felvert tojást, és gyúrjuk össze.
  2. Fél órára tegyük hűtőbe,majd lisztes deszkán nyújtsuk ki vékonyra és nyomkodjuk pitetálba. Ebbe öntsük a tölteléket.
  3. A töltelékhez a szalonnán pirítsuk meg kissé a hagymát, majd a tűzről levéve keverjük el a két tojással,a tejszínnel, a tejjel, a sajttal és a fűszerekkel.
  4. A tetejére szórjuk a feldarabolt paradicsomot és a kapribogyókat is.
  5. Tegyük forró 150-160 fokos sütőbe és süssük 30–35 percen keresztül.6) Tálalás előtt friss bazsalikommal vagy snidlinggel is megszórhatjuk.Ropogós, friss salátalevelekkel fogyasszuk.

VINCE-infó

A quichenek végtelen sok változata van, s magunk is bátran használjuk fel, ami épp jól esik: gombával, fűszerekkel, zöldségekkel, szezonális finomságokkal is felturbózhatjuk a „franciák pizzájának"is becézett pitét.

Related Articles Around the Web