sárga-zöld-llla saláta fehér tányéron
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: quinoás édesburgonya-saláta

A quinoa rendkívül fontos a szervezet számára, ebben a könnyen, gyorsan elkészíthető salátában nagyon jól harmonizál a többi zöldséggel.



Hozzávalók

  • 500 g édesburgonya
  • 100 g quinoa
  • 200 g bébispenót
  • 2 zöld alma
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • ehető virágok a díszítéshez

Így készül

  1. Az édesburgonyát felkockázzuk, meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, sózzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percen át sütjük.
  2. A quinoát 200 ml vízben kb. negyedóra alatt megfőzzük. A zöld almát felkockázzuk, a spenótot megmossuk és megszárítjuk.
  3. A maradék olívaolajat elkeverjük a citrom levével, sóval és borssal, végül az így elkészült öntetet összeforgatjuk az előkészített alapanyagokkal, és ehető virágokkal díszítjük.

VINCE-infó: a quinoa vagy kinoa hivatalos elnevezése a rizsparéj. Egynyári, lágy szárú növény, ehető magjáért és leveléért termesztik. Úgynevezett álgabona, rendszertanilag nem tartozik a gabonafélékhez, az ehető növények közül a cékla és a spenót a közeli rokona. IDE KATTINTVA elolvashatod, miért nagyon fontos élelmiszer a quinioa.