sárga kapszula

Ezzel az étrend-kiegészítővel győzi le az emberiség a rákot?

Nagyon egyszerűen beszerezhetők azok az étrend-kiegészítők, amik egy új kutatás szerint megelőzik a rák egy bizonyos fajtájának kialakulását.A Zürichi Orvosi Egyetem munkatársainak minapi kutatása nyugodtan nevezhető úttörőnek, mivel egyszerre három a rák megelőzésére alkalmas "taktikát" vizsgált. Magát a tanulmányt a marthastewart oldal foglalta össze az átlagember számára is közérthető formában, mi pedig fontosnak tartottuk, hogy megosszuk veled.

Olvasd el ezt is! Kiderült két fűszerről, hogy rákellenes vegyületet tartalmaz

h\u00e1rom feh\u00e9r k\u00f6penyes ember \u00e1ll

Fotó: National Cancer Institute / Unsplash


A Frontiers of Aging folyóiratban megjelent kísérlet három éven keresztül tartott, Svájcban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában és Portugáliában párhuzamosan zajlott a megfigyelés és a kapott adatok kielemzése.

emberek \u00e9s zebra

Fotó: Jacek Dylag / Unsplash


Összesen 2157 önkéntes vett részt a vizsgálatokban, amik során azt figyelték meg, miként hat a szervezetre a D3-vitamin, omega-3 zsírsav és az edzés kombinációja.

egy k\u00e9z \u00e9s kapszul\u00e1k benne

Fotó: Kate Hliznitsova / Unsplash


A csupa 70 év fölötti résztvevő a "kúrát" (vitamin és edzés) külön-külön és együtt is elvégezte, hogy a kutatók kideríthessék, melyik módszer a legsikeresebb.

t\u00e9gelyek, laborat\u00f3rium

Fotó: Trnava University / Unsplash


Az eredmények pozitívnak bizonyultak a rák okozta kockázatok csökkentésében

- fejtette ki a tanulmányban Bischoff-Ferrari kutató a felfedezés kapcsán.

egy n\u0151 fut

Fotó: Venti Views / Unsplash


A szakemberek arra jutottak, a testmozgás D-vitaminnal és omega-3-kiegészítőkkel kombinálva több mint 60 százalékkal csökkentheti az invazív, vagyis a környező egészséges szövetekre is átterjedő rák kialakulásának kockázatát.