Egy nap, egy recept: ropogós rákfalatkák
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: ropogós rákfalatkák

Pikáns páclé, ropogós panír: ezt a rákot még az is meg fogja kóstolni, aki nem rajong érte. A recept működik hallal és zöldségekkel is.



Hozzávalók

  • 10-15 nagyobb rákfarok
  • 100 g kukoricaliszt
  • 100 g búzaliszt
  • 3-4 ek. szójaszósz
  • 1 zöld citrom
  • jéghideg víz
  • olaj a sütéshez
  • édes csiliszósz

Így készül

  1. A rákokat megtisztítjuk a páncéljuktól, összeforgatjuk a szójaszósszal és a zöld citromlevével, majd fél órán át pihentetjük.
  2. A kétféle lisztből, jéghideg vízből és egy nagy csipet sóból közvetlenül sütés előtt palacsintatésztánál kissé lazább állagú keveréket készítünk.
  3. Az olajat minél forróbbra hevítjük és a lisztes keverékbe mártott rákokat hirtelen, 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük. Csiliszósszal tálaljuk.
VINCE-tipp: rák helyett elkészíthetjük falatnyi darabokra vágott hallal vagy zöldségekkel is.