sárga-zöld-piros étel fehér edényben, piros kanállal
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: maradékmentős rakott tészta

Ha nincs idő és ötlet: bármilyen maradék húsból vagy kolbászból (és tésztából) bő 30 perc alatt elkészíthető kiadós egytálétel.



Hozzávalók

  • 300 g maradék sült hús vagy kolbász
  • 300 g penne vagy rigatoni
  • 200 ml tejszín
  • 50 g krémsajt
  • 50 g feta sajt
  • 1 kisebb cukkini
  • szerecsendió
  • petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A húst vagy kolbászt egy evőkanál olívaolajon pár perc alatt átpirítjuk, közben a tésztát készre főzzük.
  2. A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük és egy evőkanál olívaolajon megfuttatjuk– ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, majd pár perc elteltével a tejszínt, a szerecsendiót és a krémsajtot, végül 3 percen át forraljuk.
  4. Összeforgatjuk a tésztával, a hússal, az apróra vágott petrezselyemmel és fetával, végül sózzuk és borsozzuk.
  5. Egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 23-30 perc alatt megsütjük.