sárga-piros étel serpenyőben, fa vágódeszkán
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: arrabiata rántotta olasz kolbásszal

Felturbózott, olaszos stílusú rántotta azoknak, akik bírják a csípőset!



Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 tojás
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 nagyobb csilipaprika
  • 20 g parmezán
  • 100 g olasz kolbász

Így készül

  1. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg a csíkokra vágott kolbászt, szedjük ki és tegyük félre.
  2. A visszamaradt zsiradékon futtassuk meg a kimagozott, felszeletelt csilit, pár perc elteltével adjuk hozzá a félbevágott paradicsomot.
  3. Miután kissé megfonnyadt, öntsük rá a felvert tojásokat, és folyamatos keverés mellett süssük szaftosra.
  4. A végén szórjuk meg parmezánnal, apróra vágott petrezselyemzölddel és kolbásszal. Tálaljuk melegen, pirítóssal.