piros fagylalt tölcsérben és átlátszó pohárban, egy szem eper
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: málnás-rebarbarás fagylalt

A rebarbara markáns savanykássága kiválóan egészíti ki a málna és a szamóca édességével. Ebből a receptből pedig az is kiderül, házi fagylaltot készíteni egyszerűbb, mint gondolnád.



Hozzávalók

  • 200 g fagyasztott málna, szamóca vegyesen
  • 3 szál friss rebarbara
  • 2 tojássárgája
  • 100 ml málnaszörp
  • 100 ml tej
  • 150 g cukor
  • 20 ml tejszín

Így készül

  1. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral fehéredésig. Adjuk hozzá a tejet és a szörpöt folyamatos keverés közben, majd főzzük sűrűre. Öntsük át hideg edénybe és hűtsük hűtőszekrényben 20 percig.
  2. A rebarbarát vágjuk kis kockákra és szórjuk le 1-2 evőkanál cukorral. Adjuk hozzá a fagyott gyümölcsöket és botmixerrel pürésítsük.
  3. A tejszínt verjük habbá, majd forgassuk a gyümölcspürébe, és adagonként keverjük hozzá a kihűtött tojásos krémet is.
  4. Így tegyük dobozba, azt pedig fagyasztóba. Elég, ha óránként kivesszük és átkeverjük, 2-3 óra múlva pedig már tölcsérekbe is tölthetjük.