piros gyümölcs és folyadék befőttes üvegben és pohárban
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: rebarbarakompót

Ha változatosságra vágysz: izgalmas rebarbarakompót sütemények tetejére, húsok mellé. Elkészítése ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos kompótoké.



Hozzávalók

  • 2 kg rebarbara
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 400 g cukor
  • 2 db vaníliarúd
  • víz

Így készül

  1. A megmosott rebarbarát vágjuk 2-3 cm-es darabokra, vagy ha úgy tetszik, vágjuk hosszában félbe.
  2. Tegyük egy lábasba, szórjuk meg cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és kezdjük el főzni.
  3. Negyed óra után adjuk hozzá a néhány kanál hideg vízben elkevert vaníliás pudingport, és főzzük további 2-3 percig. Forrás közben szedjük bele – színültig töltve – az előzetesen elmosott üvegekbe.
  4. Zárjuk le azonnal, fordítsuk fejjel lefelé, s hagyjuk úgy fél órán át. Sütemények tetejére, húsok mellé izgalmasabb, mint a legtöbb gyümölcskompót.