
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: vizitormás-spárgás rebarbarasaláta
2022-03-15
Különleges, gyorsan elkészíthető, csupa zöldség rebarbarasaláta. Valóságos vitaminbomba és még finom is.
Hozzávalók
- 500 g fehér spárga
- 1 db biocitrom
- 1-1 kiskanál cukor és só
- frissen őrölt bors
- 400 g rebarbara
- 200 ml víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 szál petrezselyemzöld
- 1 csokor friss vízitorma
Így készül
- Mossuk meg a spárgát és vágjuk le a szárakról a kemény, fás végeket. A vastagabb szálakat vágjuk ketté, majd mindet aprítsuk 5 cm hosszú darabokra.
- Forraljunk fel 2 decivizet egy lábasban, adjuk hozzá a citromlevet, a cukrot és a sót, helyezzük bele a spárgát 1-2 percre, majd vegyük ki szűrőkanállal és tegyük hideg vízbe.
- Közben tisztítsuk meg és vágjuk 2 centis darabokra a rebarbarát, és tegyük ugyanabba a vízbe 1 percre.
- Miután kivettük a rebarbarát, a főzőlevet hagyjuk a tűz felett, amíg a fele elpárolog és besűrűsödik, majd keverjük hozzá az olajat, a balzsamecetet és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Ezután finoman forgassuk össze a spárgát a rebarbarával, csorgassuk rá a dresszinget, és tépkedjük rá a friss vízitormát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk ropogós pirítóssal.
From Your Site Articles