piros-zöld saláta mintás tányérban, kenyérrel
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: vizitormás-spárgás rebarbarasaláta

Különleges, gyorsan elkészíthető, csupa zöldség rebarbarasaláta. Valóságos vitaminbomba és még finom is.



Hozzávalók

  • 500 g fehér spárga
  • 1 db biocitrom
  • 1-1 kiskanál cukor és só
  • frissen őrölt bors
  • 400 g rebarbara
  • 200 ml víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 1 csokor friss vízitorma

Így készül

  1. Mossuk meg a spárgát és vágjuk le a szárakról a kemény, fás végeket. A vastagabb szálakat vágjuk ketté, majd mindet aprítsuk 5 cm hosszú darabokra.
  2. Forraljunk fel 2 decivizet egy lábasban, adjuk hozzá a citromlevet, a cukrot és a sót, helyezzük bele a spárgát 1-2 percre, majd vegyük ki szűrőkanállal és tegyük hideg vízbe.
  3. Közben tisztítsuk meg és vágjuk 2 centis darabokra a rebarbarát, és tegyük ugyanabba a vízbe 1 percre.
  4. Miután kivettük a rebarbarát, a főzőlevet hagyjuk a tűz felett, amíg a fele elpárolog és besűrűsödik, majd keverjük hozzá az olajat, a balzsamecetet és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  5. Ezután finoman forgassuk össze a spárgát a rebarbarával, csorgassuk rá a dresszinget, és tépkedjük rá a friss vízitormát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk ropogós pirítóssal.