három sárga-fehér-barna étel szürke tányéron
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: baconos-kenyérmuffinos kosárkák

Ha egy kicsit fel akarod dobni a reggeli tojás-bacon-kenyér kombót, akkor fogj egy muffinsütőformát és abba süsd bele az egészet. Meglátod, mindenki oda lesz érte.



Hozzávalók

  • 6 szelet toast kenyér
  • 6 kisebb tojás
  • 6 szelet bacon
  • kevés olívaolaj
  • 120 g friss krémsajt
  • egy 1 cm-es darabszarvasgomba

Így készül

  1. A szarvasgombát reszeljük finomra és keverjük el a krémsajttal, valamint egy csipet sóval.
  2. Pogácsaszaggatóval vágjunk ki a toast kenyérből a muffinformánkkal megegyező átmérőjű kenyérkorongokat (a maradékból készíthetünk házi zsemlemorzsát).
  3. A formát egy ecset segítségével kenjük ki vékonyan olívaolajjal és igazgassuk el a mélyedésekben a kenyeret. Ezeken oszlassuk el a szarvasgombás krémsajtot, majd béleljük ki a formák szélét baconnel.
  4. Végül üssünk mindegyik formába egy-egy tojást, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 percig süssük.