
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: baconos-kenyérmuffinos kosárkák
2021-11-24
Ha egy kicsit fel akarod dobni a reggeli tojás-bacon-kenyér kombót, akkor fogj egy muffinsütőformát és abba süsd bele az egészet. Meglátod, mindenki oda lesz érte.
Hozzávalók
- 6 szelet toast kenyér
- 6 kisebb tojás
- 6 szelet bacon
- kevés olívaolaj
- 120 g friss krémsajt
- egy 1 cm-es darabszarvasgomba
- só
Így készül
- A szarvasgombát reszeljük finomra és keverjük el a krémsajttal, valamint egy csipet sóval.
- Pogácsaszaggatóval vágjunk ki a toast kenyérből a muffinformánkkal megegyező átmérőjű kenyérkorongokat (a maradékból készíthetünk házi zsemlemorzsát).
- A formát egy ecset segítségével kenjük ki vékonyan olívaolajjal és igazgassuk el a mélyedésekben a kenyeret. Ezeken oszlassuk el a szarvasgombás krémsajtot, majd béleljük ki a formák szélét baconnel.
- Végül üssünk mindegyik formába egy-egy tojást, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 percig süssük.
Olvasd el ezt is: Miért a fehér szarvasgomba a világ legdrágább fűszere?