egy nő ül az ágyban
Fotó: bruce mars / Unsplash

5 mérgező reggeli szokás, ami elrontja az egész napodat

Gyakran érzed magad feszültnek és stresszesnek napközben? Minden nap bal lábbal kelsz fel? Akkor a problémát a reggeli rutinodban kell keresni. Ne aggódj, mi segítünk!Biztosan neked is akadnak olyan rossz reggeli szokásaid, amik hátráltathatnak, sőt még rosszkedvűvé is tesznek téged akár egész napra. Ez önmagában is elég baj, ráadásul a morcosságod negatívan befolyásolja a házban élőket és a munkatársakat is. Kezdésként hagyj fel azzal az 5 mérgező reggeli szokással, amit a timesofindia oldala gyűjtött össze és amit az alábbiakban megosztunk veled.

Ez is érdekelhet: 7 szuper reggeli, amitől stresszmentesen indul a nap

1. Telefonozással kezded a reggelt

egy f\u00e9rfi telefont fog a kez\u00e9ben

Fotó: Manuel Del Moral / Unsplash


Manapság az első dolog, amikor az ember felébred, hogy megnézi a telefonját. Ehelyett inkább mosd meg az arcodat, ágyazz be és igyál egy jó erős kávét. Ha ezeken túl vagy, csak akkor nézd meg a telefonodat, a közösségi médiát és a beérkezett leveleidet.

Hidd el, sokkal produktívabb leszel egész nap, ha így kezded a reggeledet.

2. Kihagyod a reggelit

\u00fcres t\u00e1ny\u00e9r villa k\u00e9s

Fotó: Christopher Jolly / Unsplash


Legtöbben csak egy kávét vagy teát szoktak reggel meginni anélkül, hogy bármit is ennének. Ahhoz viszont, hogy jól kezdődjön a reggeled, muszáj reggelizned. Egyél egy tojást, pirítóst vagy zabpelyhet, friss gyümölcsöt, vagy olvasd el ezt a cikket, amiben több mennyei receptet is megmutatunk.

3. Halogatod a teendőidet

egy ember \u00e1s\u00edt

Fotó: Miikka Luotio / Unsplash


Ne halogasd a terveidet, mert az sosem segít. Öntözd meg a növényeket, takarítsd ki a házat vagy vidd le a kutyát sétálni.

4. Kihagyod a fürdést

f\u00fcrd\u0151szoba wc n\u00f6v\u00e9ny

Fotó: Hemant Kanojiya / Unsplash


A reggeli fürdés felfrissít és lendületet ad a napodnak. A fürdés hatására szervezetünkben ugyanis jó érzésű hormonok (noradrenalin és szerotonin) szabadulnak fel, ami energiával tölt fel bennünket.

5. Engedsz a rossz érzéseknek

kutya takar\u00f3ban

Fotó: Matthew Henry / Unsplash


Ha reggel rossz érzésekkel ébredsz, próbálj kicsit ellazulni: meditálj, hallgass zenét vagy kényeztesd magad egy nagy bögre forró teával. Ne engedd, hogy egyetlen negatív gondolat elrontsa az egész napodat.