hamburger és sült krumpli egy fa tányéron

Egy nap, egy recept: házi hamburger remuládmártással

Ennek a házi hamburger receptnek a pikáns remuládmártás jelenti az igazi vonzerejét, különleges összetevői remekül harmonizálnak a hússal.



Hozzávalók

Hamburger

  • 250 g darált marhahús
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • savanyú uborka
  • salátalevelek
  • ketchup, mustár
  • só, bors
  • 1 csomag hamburgerzsemle

Remulád (majonézmártás)

  • 1 tojás sárgája
  • 100 ml olívaolaj
  • 200 ml tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 citrom leve
  • 1 kávéskanál friss kerti tárkony
  • 2 szál újhagyma
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • fehér bors, só
  • 1 teáskanál méz

Így készül

  1. A vöröshagymát aprítsuk fel, dolgozzuk össze a darált hússal és a tojással, sózzuk, borsozzuk. Formázzunk belőle lapos hamburgerhúsokat és grillezzük meg azonnal.
  2. A remuládhoz robotgépben aprítsuk össze a kapribogyót, a hagymát és a petrezselyemzöldet, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt és a majonézt.
  3. Csorgassuk bele a mézet, a citrom levét, sózzuk-borsozzuk, és keverjük jól el a finomra vágott friss tárkonnyal is.
  4. A zsemléket vágjuk ketté és pirítsuk meg mindkét belső felüket. Az alsó felére tegyük a mustárt, majd a salátalevelet. Erre kerüljön a hús és a zöldségek, majd a tetejére a remulád.