tortaszelet fehér tányéron villával
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: narancskrémes répatorta

Különleges répatorta, amit a pikáns narancs tesz felejthetetlenné. Húsvétra is remek, de kiváló lezárása egy családi ebédnek is.



Hozzávalók

  • 350 g répa
  • 4 db tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 120 g liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 150 g őrölt mandula

A krémhez

  • 350 g porcukor
  • 200 g natúr krémsajt
  • 1 db narancs héjastól
  • 20 ml narancslikőr (elhagyható)
  • 70 g vaj

A dekorációhoz

  • apró csokitojások

Így készül

  1. Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le, vegyük ketté a tojásokat és keverjük össze a sárgákat a répával.
  2. A fehérjéből 30 g cukorral verjünk kemény habot.
  3. A maradék cukrot adjuk a répás masszához. Keverjük össze a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a fahéjat, s kanalazzuk a répás keverékhez. Végül adjuk hozzá az őrölt mandulát és óvatosan keverjük bele a habbá vert fehérjét is.
  4. Béleljünk ki egy 26 cm-es formát sütőpapírral, öntsük bele a keveréket és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 50 perc sütés után vegyük ki és hűtsük le.
  5. A krém hozzávalóit keverjük egyneműre, a kész tortatésztát vágjuk két lapra, és töltsük közé a krémfelét, majd a tetejére a másik felét.
  6. Díszítsük csokoládéreszelékkel, csokitojásokkal, húsvéti édességekkel. Tálalás előtt tegyük fél órára hűtőszekrénybe.