
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: narancskrémes répatorta
2022-03-10
Különleges répatorta, amit a pikáns narancs tesz felejthetetlenné. Húsvétra is remek, de kiváló lezárása egy családi ebédnek is.
Hozzávalók
- 350 g répa
- 4 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 120 g liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 150 g őrölt mandula
A krémhez
- 350 g porcukor
- 200 g natúr krémsajt
- 1 db narancs héjastól
- 20 ml narancslikőr (elhagyható)
- 70 g vaj
A dekorációhoz
- apró csokitojások
Így készül
- Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le, vegyük ketté a tojásokat és keverjük össze a sárgákat a répával.
- A fehérjéből 30 g cukorral verjünk kemény habot.
- A maradék cukrot adjuk a répás masszához. Keverjük össze a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a fahéjat, s kanalazzuk a répás keverékhez. Végül adjuk hozzá az őrölt mandulát és óvatosan keverjük bele a habbá vert fehérjét is.
- Béleljünk ki egy 26 cm-es formát sütőpapírral, öntsük bele a keveréket és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 50 perc sütés után vegyük ki és hűtsük le.
- A krém hozzávalóit keverjük egyneműre, a kész tortatésztát vágjuk két lapra, és töltsük közé a krémfelét, majd a tetejére a másik felét.
- Díszítsük csokoládéreszelékkel, csokitojásokkal, húsvéti édességekkel. Tálalás előtt tegyük fél órára hűtőszekrénybe.