fehér repülő

Michelin-csillagos éttermekkel vetekszik az Air France járatok új menüje

3 Michelin-csillaggal rendelkező francia séf állította össze a francia légitársaság új fogásait. Nem spórolt ki semmit az ételekből!



Sportnyelven szólva jól erősített a francia Air France légitársaság, miután leigazolták csapatukba Régis Macron és Mathieu Viannay séfeket, hogy tervezzék újra a La Premiere és Business menüjüket. Regis a Haute-Loire-ban található három Michelin-csillagos Le Clos de Climes tulajdonosa, Mathieu-ről pedig sokat elmond, hogy a francia konyha egyik fellegvárában, a Bocuse d'Or versenyeknek is otthont adó Lyonban gyűjtögeti a csillagokat.


A szakácspáros új ételei, amiben határozottabban megjelennek az olyan összetevők, mint a gomba és a szarvasgomba, 2022 februárjától elérhetők a Párizsból induló Air France járatokon. A La Premiere magán luxusfülkékben az utasok hat új menü közül választhatnak, kérhetnek többek között vörösboros bélszínt burgonyával és kucsmagombával, valamint kagyló- és haltálat szarvasgombával. Gondoltak a vegetáriánusokra is, nekik húsmentes lasagnét tudnak felszolgálni. A Business classon szintén van az étlapon bélszín füstölt mártással, valamint sült gyöngytyúk kávés-zelleres szósszal. A vegetáriánusok itt spenótos-ricottás pennével csillapíthatják éhségüket.