rizs kék tányérban
white and blue ceramic bowl

100 000 lájknál tart a videó, amiben víz és hő nélkül főznek rizst!

Íme bizonyíték: nem kell víz és meleg a rizsfőzéshez, ha kéznél van egy dobozos üdítő.Az angol Mirror újság akadt rá Adrian Ghervan TikTokerre, aki a legelképesztőbb konyhai trükköket tölti fel nap mint nap. A módszereinek működőképességét mutatja, hogy a fiatalember 300 ezer követőre tett már szert, videói összesen 15 millió like-ot kaptak.

A meghökkentő konyhai praktikái közül is kiemelkedik az, ahol víz használata nélkül főz rizst. A főzéshez mindössze egy doboz szobahőmérsékletű Coca-Colát használ, a végeredmény állítása szerint mégis tökéletes.

I couldn’t believe it...👀...#rice #coke

@adrianghervan

I couldn’t believe it...👀...#rice #coke

A módszer egyetlen gyengéje, hogy ehhez elég hosszú időre, 24 órára volt szüksége, ennyi ideig tette el puhulni a rizst. Videója 100 ezer like-ot kapott, bár sok kommentelő megjegyezte, veszélyes lehet, hogy technikailag nyers rizst kell utána elfogyasztani.

Korábbi vizsgálatok valóban megállapították, a kereskedelmi forgalomban fellelhető rizsek mintegy felében megtalálható a Bacillus cereus. A baktérium szaporodása főzéssel megakadályozható, a nyers rizsben viszont szabadon tenyészik, az emberi szervezetbe kerülve ételmérgezéses tünetekett (hányás, hasmenés, gyomorgörcs) produkál.

Bármennyire is menő dolog tehát a kólával főzés, azt javasoljuk, ne próbáld ki!