egy nő, nyitott hűtő
Fotó: LumenSt / Shutterstock

Rosszul tároljuk a hűtőben a húsokat, ennek pedig az egészségünk látja kárát

A legtöbben nem is tudják, hogy mekkora bajba kerülhetnek, ha ezt a közkedvelt élelmiszert a hűtő rossz részén tárolják...A hűtőket úgy tervezték, hogy bizonyos élelmiszereket meghatározott helyen tároljunk benne. A nyers húsokat azonban szinte mindenki rossz helyre pakolja, ez pedig kellemetlen szagokhoz, rossz esetben egészségügyi problémákhoz vezet. Egy kis kutakodás után a tastintable oldalán bukkantunk rá a probléma okaira és a megoldásra, ezt most veled is szeretnénk megosztani.

Ez is érdekelhet: Tilos a hűtőben tartani ezeket a kedvenc gyümölcseinket

toj\u00e1sok h\u0171t\u0151ben

Fotó: andysavchenko / Shutterstock


Az egyik legkönnyebben betartható szabály, hogy egyáltalán ne tárolj állati eredetű termékeket a hűtőszekrény ajtajában. Ez a tojástól a steakig mindenre vonatkozik. A hűtőszekrény ajtaja ugyanis nem arra lett kitalálva, hogy például húst tároljunk benne.

egy n\u0151 \u00e1ll a h\u0171t\u0151n\u00e9l Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock


Mivel a hűtőszekrény ajtaját rendszeresen nyitogatod, az ott található élelmiszerek állandó hőmérsékletingadozásnak vannak kitéve, így könnyebben megromlanak.

Ezt a környezetet ugyanis olyan veszélyes baktériumok kedvelik, amiket te nem szeretnél a gyomrodban találni...

Mi a megoldás?

h\u00fas, h\u0171t\u0151, z\u00f6lds\u00e9gek

Fotó: Africa Studio / Shutterstock


A húst érdemes a hűtőszekrény legalsó polcára helyezni, mivel itt ingadozik a legkevésbé a hőmérséklet. Egyes hűtőkben helyet kaptak olyan speciális rekeszek, amiket kifejezetten a húsok tárolására terveztek. A hűtő ezen részeiben nem fog a hús túlságosan lehűlni vagy megmelegedni.

toj\u00e1sok, h\u00fas, joghurt

Fotó: Aleksey Kurguzov / Shutterstock


Sőt, ha a legalsó részen áll a hús, akkor megakadályozhatod a keresztszennyeződéseket is, vagyis a nyers húsról nem tud átjutni semmilyen egészségügyi problémát okozó baktérium más élelmiszerekre.

n\u0151, h\u0171t\u0151, tej

Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock


Ha nem rendelkezel a fent említett fiókokkal, akkor használj egy átlátszó tároló dobozt, ami elválasztja a húst a hűtő többi ételétől.

A hűtőszekrény ajtaját próbáld meg fenntartani olyan italok számára, amik nem romlandók.

Ha te is a tökéletes hűtőre vágysz


Te is mindig egy olyan hűtőre vágytál, ami mindig tiszta és rendezett? A fenti videó ezeknek a követelményeknek mind eleget tesz, úgyhogy biztosan tetszeni fog. A felvételen minden élelmiszercsoport megfelelő tárolási helyéről szó esik, így ha követed ezeket a szabályokat, akkor neked is tökéletes lesz a hűtőd rendszerezése.