rózsaszín étel fehér tányérban, háttérben pohár és borosüveg
Fotó: Galgóczi Németh Kristóf

Mihez ajánlja a szakember a rozé pezsgőt?

A budapesti Tom George Osteria séfje és sommelier-je tökéletes étel-rozé pezsgő párosítást talált ki. Akár az ünnepekre is elkészítheted otthon a családnak!Vöröstonhal carpaccio (Készítette: Krizmanics Norbert, executive chef)

f\u00e9rfi k\u00e9k ingben, karba tett k\u00e9zzel \u00e1ll k\u00f6nyvespolc el\u0151tt

Fotó: Galgóczi Németh Kristóf


Klasszikus hideg előétel modern tálalásban. A friss tonhal úgy kerül vékonyan felszeletelésre, hogy marad egy „harapásnyi" textúrája. Az étel halas jegyeit anchovy dresszing egészíti ki, ami nem más, mint egy sós-citrusos zöld szardellapesztó. Roppanós textúrát ad neki az almaecetes vízben megfőtt savanyított mustármag, amelyet tovább kerekít az alamaecetben történő párolás. A fogást selymes ízvilágú citromos olívaolaj koronázza meg; díszítésként az édeskömény szeletek és az égetett citrom teszi szemet gyönyörködtetővé. Friss kovászolt kenyérrel páratlan kombináció.

Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2013 (Pezsgőajánlat: Kincses Dávid, Head Sommelier)

F\u00e9rfi fekete ingben egy borospoharat tart az arca el\u00e9

Fotó: Nagy Bori


A 2013-as évjáratban feszes savszerkezetű, élettel teli champagne-ok születtek, amelyek rendkívül hosszú érlelési potenciállal rendelkeznek. Az ételpárosításnál ezt az eleganciát vettük figyelembe; a kompozíció megalkotásakor törekedtünk a tökéletes színharmónia megalkotására is. A Moët & Chandon Grand Vintage Rose 2013 friss savaira remekül rímel a carpaccio citrusos dresszingje; a vöröstonhal intenzív ízét a kifinomult perlage (gyöngyöző habzás) egészíti ki.