
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: kecskesajtos-fügés kosár
2022-05-17
Ez a házi sütésű kosárka vendégváró falatnak és köretnek egyaránt kiváló. További jó hír, hogy a tészta könnyen elkészíthető hozzá.
Hozzávalók
- 250 g lenmagliszt
- 250 g kukoricaliszt
- 3 tojás
- 250 g vaj
- 200 g friss kecskesajt
- 250 g mascarpone
- 3 nagy füge
- szerecsendió
- só
Így készül
- A lisztekből, egy tojásból, a vajból és annyi vízből, amennyit felvesz, készítsünk tésztát és tegyük egy órára hűtőbe.
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele 10 cm-es, vajjal kikent formákat.
- Keverjük össze a mascarponét a kecskesajttal és a maradék tojással, majd sózzuk, ízesítsük kevés szerecsendióval, végül töltsük bele a sajtos krémet a formákba.
- A fügéket vágjuk nagyobb darabokra és helyezzünk párat a tetejükre.
- Tegyük sütőbe, majd 30 perc alatt süssük meg teljesen. Tálaljuk friss zöldfűszerek és ropogós levelek társaságában.