fehér kör alakú ételek, körülöttük zöldség
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: kecskesajtos-fügés kosár

Ez a házi sütésű kosárka vendégváró falatnak és köretnek egyaránt kiváló. További jó hír, hogy a tészta könnyen elkészíthető hozzá.



Hozzávalók

  • 250 g lenmagliszt
  • 250 g kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • 250 g vaj
  • 200 g friss kecskesajt
  • 250 g mascarpone
  • 3 nagy füge
  • szerecsendió

Így készül

  1. A lisztekből, egy tojásból, a vajból és annyi vízből, amennyit felvesz, készítsünk tésztát és tegyük egy órára hűtőbe.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele 10 cm-es, vajjal kikent formákat.
  3. Keverjük össze a mascarponét a kecskesajttal és a maradék tojással, majd sózzuk, ízesítsük kevés szerecsendióval, végül töltsük bele a sajtos krémet a formákba.
  4. A fügéket vágjuk nagyobb darabokra és helyezzünk párat a tetejükre.
  5. Tegyük sütőbe, majd 30 perc alatt süssük meg teljesen. Tálaljuk friss zöldfűszerek és ropogós levelek társaságában.