muffinok felülnézetből
Fotó: Isabella on Unsplash

Egy nap, egy recept: medvehagymás-cheddaros muffin

Reggelire és uzsonnára is kiváló muffin a medvehagyma tavaszi ízével és a cheddar krémességével.



Hozzávalók

  • 250 g finomliszt
  • 250 ml tej
  • 100 g vaj
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 100 g cheddar sajt
  • csipetnyi nagyobb szemű tengeri só

Így készül

  1. A medvehagymát felaprítjuk és a nagy szemű sóval pépesre törjük egy mozsárban.
  2. A lisztet elkeverjük a tejjel, az olvasztott vajjal, a tojásokkal, a sütőporral, valamint a medvehagymával. A sajtot nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A tésztát muffinformába töltjük, mindegyik muffin közepébe egy-egy sajtkockát teszünk úgy, hogy a tészta elfedje.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. Reggelire és uzsonnára is kiváló, adhatunk hozzá még olajos magvakat, sonkát vagy egy kevés apróra vágott kolbászt is.