Tarka tésztaétel fehér edényben, alatta piros szalvéta, sárga kanál

Bőségesen rakott tészta

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: zöldséges rakott tészta

Komplett zöldségeskert a tepsiben majd a tányérban - egészséges és tápláló húsmentes tésztaétel nemcsak vegetáriánusoknak.


​Hozzávalók

  • 500 g penne tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g húsos paradicsom
  • 150 g csiperkegomba
  • friss zöldfűszerek ízlés szerint
  • friss spenótlevél
  • reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A paradicsomokat keresztben bevágjuk, és először 2 percre forró vízbe, majd 2 percre jeges vízbe tesszük őket– így ugyanis könnyen meghámozhatók lesznek.
  2. Olívaolajon hagymát dinsztelünk, majd rádobjuk a megtisztított és felkarikázott répát és magas lángon 5-6 percig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a hámozott, felkockázott paradicsomokat, a zúzott fokhagymát, és 15-20 percig fedő alatt pároljuk. Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és még 10 percig kevergetjük.
  3. Közben leszűrjük a sós vízben megfőzött penne tésztát, és óvatosan hozzákeverjük a szószhoz, miközben friss zöldfűszereket adunk hozzá. Ezután tepsibe szedjük, megszórjuk a tetejét parmezánnal, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
  4. Friss spenótlevelekkel és zöldfűszerekkel meghintve tálaljuk.